ÖĞRETMENİM BİZDE PROJESİ

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  planlanan bu proje yakında ev ziyaretlerinin başlamasıyla hayata geçecektir.

29.11.2023 97

29-11-2023

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hayat geçirdiği bu proje ile aşağıda belirtilen hedeflerin hayata geçirilmesi beklenmektedir.

a) Kayseri merkez ve ilçelerinde bulunan resmi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde görevli yöneticiler, öğretmenlerin gönüllülük esasına bağlı olarak yapılacaktır.

b) Proje kapsamında velilerle etkili iletişim, iş birliği ve koordinasyon sağlanacaktır.

c) Okul veli ilişkilerini geliştirerek akademik başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemler alınacaktır.

ç) Yaşam koşulları nedeni ile okula gelemeyen öğrencilerin ailelerini evinde ziyaret ederek öğrenciyi seviyesine uygun örgün ve yaygın eğitim kurumlarına kazandıracak çalışmalar yapılacaktır.

d) Projeye veli desteğini sağlayacak tedbirler alınacaktır.

e) Öğrenci ile aynı hanede yaşayan diğer aile bireylerine uygun mesleki ve kişisel gelişim kurslarına yönelik talepler tespit edilerek yönlendirmeler yapılacaktır.

f) Okul aile ve öğrenci arasındaki karşılıklı bağların güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır.